Sisältöelementti: Yläkuva ja logo

Nettisivukoneen avulla rakennettavien sivujen yksilöinti halutun kaltaiseksi tapahtuu tyylien muokkaamisen lisäksi myös sivuston otsikkotekstiä tai logoa sekä yläelementtikuvaa muokkaamalla. Yläkuva ja logo -elementti onkin yleensä lisätty jo valmiiksi sivuillesi, jota klikkaamalla sen yhteyteen avautuu seuraava valikkonäkymä:

Nettisivukone: Yläkuva ja logo

Huom!Mikäli sivustollasi ei näy yläkuvaa ja logoa, olet nähtävästi poistanut Yläkuva ja logo -sisältöelementin. Lisää tämä tarvittaessa uudelleen muokkausvalikon sivulta 'Sisältö'.

Nettisivukone - kuvan valintaYläkuva ja logo -elementin alavalikosta voit vaihtaa taustakuvan oheista ikonia painamalla, jonka jälkeen valittavanasi on satoja erilaisia valmiita taustakuvia - tai voit myös ladata halutessasi itse suunnittelemasi taustakuvan. Kuva kannattaa kuitenkin muotoilla jollakin kuvankäsittelyohjelmalla leveän suorakaiteen muotoiseksi ja ensisijaisesti siihen leveyteen, jota myös sivu noudattaa.

Painamalla avautuvalta sivulta 'Lataa' pääset lataamaan oman kuvan:

Kuvan lataaminen

Vaihtoehtoisesti voit selata valmiita kuvia näkymän nuolipainikkeilla:

Valmiin kuvan valinta

Valittuasi kuvan, tarvittaessa voit myös sovittaa muunkokoisen kuvan klikkaamalla 'Sovita kuvakoko', mutta tämä ei ole kuvan graafisen laadun kannalta suositeltavin vaihtoehto, vaan käytettävä kuva tulisi aina käsitellä lopulliseen kokoonsa erillisellä kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Photoshop, Paintshop Pro, Paint, Gimp tms.)

Kuva ja logoLogon, tuotemerkin ja sloganin lisääminen yläkuvan päälle

Oletusarvoisesti yläkuva ja logo -sisältöelementtiin kuuluvat logo, tuotemerkki ja teksti ovat piilotettuja. Saat nämä kuitenkin näkyviin ruksimalla vastaavat kohdat elementin alavalikosta, jonka jälkeen niitä pääsee muokkaamaan seuraavasti:

Nettisivukone: Yläkuva ja logo

Kukin elementti (otsikko, slogan, graafinen logo) on erikseen valittavissa, liikuteltavissa nuoli-ikonilla tai piilotettavissa. Voit vaihtaa kunkin elementin väriä, kirjasinlajia tai kokoa täysin vapaasti ja muokata ne paremmin taustakuvaan sopivaksi, esimerkiksi:

Nettisivukone: Yläkuva ja logoMikäli et halua käyttää jotakin elementtiä, voit aina piilottaa sen kohdasta 'Näytä seuraavat yläosan elementit'.

Graafisen logon käyttäminen

Jos taas haluat ladata graafisen logon - tai korvata tekstin kokonaan graafisella logolla (piilota tällöin otsikko ja alaotsikko) onnistuu myös tämä klikkaamalla ensin logon kuvaelementtiä ja valitsemalla halutun kuvan:

Nettisivukone: Yläkuva ja logo

Mikäli graafinen logo on valkoisella pohjalla, myös taustakuva kannattaa valita siten, että logo sopii taustakuvaan saumattomasti:

Nettisivukone: Yläkuva ja logo

Huom!Huomaathan, että graafisen logon suunnitteluun ja käsittelyyn sopivaksi tarvitaan erillinen kuvankäsittelyohjelma. Ladattavan logotiedoston formaatin tulee olla Internetselaimien ymmärtämässä muodossa (.jpeg, .gif, .pnf) ja koon niin pieni, että se mahtuu kuvaan ongelmitta (esim. 300 x 100 px)

Graafisen logon sijoittaminen muuhun sijaintiin

Nettisivukone: Yläkuva ja logoMikäli et halua sijoittaa graafista logoa kuvan päälle, voit piilottaa kaikki yläkuvan elementit ja siirtää haluamaasi kohtaan sivua myös erillisen 'Sivun logo' -elementin, joka sisältää pelkän graafisen logon ilman taustakuvaa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi siromman ja pienemmän logoalueen luomisen.

Takaisin Lue lisää